Team Brundel fietst voor de tiende keer Stelvio For Life

 

DrukwerkMAX-toppers Barbara, Ferre en Pieter beklommen 31 augustus 2024 wederom de Stelviopas in Italië, tijdens het evenement Stelvio For Life. Met deze sportieve actie wordt geld ingezameld ten behoeve van onderzoek naar de behandeling van kankerpatiënten op basis van hun eigen tumor-DNA-profiel om hen een langer en beter leven te geven. MAXimaal trots zijn we op ons team en we delen hun verhalen graag met je!

 

Dit jaar was het alweer de 12de editie Stelvio for Life. Team Brundel fietste voor de tiende keer mee. Barbara en Pieter vonden de reguliere versie zwaar genoeg, maar Ferre stapte op de fiets voor de XXL-versie. En dat doen zij echt niet alleen voor hun plezier, natuurlijk ook heus een beetje ;), maar vooral om bij te dragen aan het grote doel. En dat is niet zomaar... Voordat het team naar Italië vertrok vroegen we Pieter en Ferre waarom zij meedoen aan Stelvio for Life.

 

Pieter: 

“Het is nog steeds keihard nodig om fondsen te werven voor het onderzoek dat we steunen met dit evenement. Sinds editie 2 doet Team Brundel mee, in allerlei samenstellingen, maar met mijn Barbara als motor. Ik ben trots op de hele familie die het toch elk jaar weer voor elkaar krijgt om fit te zijn en geld in te zamelen, ook dit jaar weer met de hele familie incl. kleindochter Sophie als jongste deelnemer. Elk jaar lijkt de berg steiler en hoger, maar het belang van het onderzoek blijkt ook iedere keer onverminderd noodzakelijk. Het doel verdient het zeker, want door het behandelen op basis van het DNA-profiel krijgen patiënten de best mogelijke behandeling. Als ik door als zwaargewicht tegen de mooiste berg van Europa op te fietsen daaraan kan bijdragen, dan is het waardevol!”

 

Ferre:

“Bijna iedereen krijgt op de een of andere manier te maken met kanker, direct of indirect. Voor mij is dit niet anders. Ik heb ervaren hoe kanker probeerde vrienden en familie van binnenuit kapot te maken, en dat ook blijft doen. Dit heeft me ook laten zien hoe volhardend en sterk mensen kunnen zijn! Waar sommigen de oneerlijke strijd hebben verloren, hebben anderen het door de juiste behandeling wel gered. Stuk voor stuk zijn het krijgers waar ik erg trots op ben! Het is voor mij belangrijk om hen te laten zien dat ze niet alleen staan in hun gevecht en dat we samen de strijd kunnen winnen. De afgelopen jaren heb ik de Stelvio in Italië al beklommen, maar ondanks alles wat we al hebben bereikt, is er nog veel werk te doen om kanker te neutraliseren. En om dat mogelijk te maken is er uiteraard een behoorlijke smak geld nodig. Ik hoop dat ik met mijn deelname een verschil kan maken voor degenen die een behandeling nodig hebben!”

 

Voor Barbara ligt het net even anders. Ook voor haar is Stelvio For Life een manier om bij te dragen aan het neutraliseren van deze verschrikkelijke ziekte nadat zij persoonlijk met kanker te maken kreeg. Ze neemt ons mee door het avontuur van dit jaar.

 

Barbara:

"Voor de tiende keer deelnemen aan Stelvio for Life, dat had ik in 2013 echt nooit kunnen denken! In al die jaren is er ongelofelijk veel gebeurd maar een ding is hetzelfde gebleven en dat is dat het nog steeds nodig is dat we blijven fietsen, zodat er onderzoek gedaan kan worden naar de oplossing tegen kanker. En dat ik daar samen met mijn gezin aan kan bijdragen maakt mij echt MAXimaal trots!

 

Vorig jaar was een ongelofelijk zwaar jaar. De omstandigheden waren perfect maar mijn lijf verre van. Toch vierde ik dat ik 5 jaar kankervrij was en ik realiseer me nog iedere dag dat ik een enorme bofkont ben! Je draagt kanker de rest van je leven mee en ik weet nu meer dan ooit hoe kostbaar een gezond lijf is.

 

Dus ook dit jaar zijn we de berg weer opgegaan, voor de tiende keer dus! Dit keer mocht ik de Stelvio bedwingen op een (behoorlijk rottige) huurfiets waar een wat lichter verzet op zit dan op mijn eigen racefiets. Maar wat was het weer een avontuur! Het was pittig en ik heb een paar keer moeten lopen want ik werd op 12 km behoorlijk dizzy en dat is niet zo handig met een mega afgrond naast je. Maar gelukkig waren de woorden van de arts blijven hangen: rustig ademen, door je neus in en door je mond uit, en dan doorrrrrr. Dus daar gingen we weer!

 

Onderweg heb ik zoveel mooie momenten meegemaakt. Fantastische mensen ontmoet, samen gelachen, gehuild en elkaar erdoorheen gesleept. En uiteraard bij de kapel kaarsjes aangestoken voor vrienden met kanker en mensen die we nooit mogen vergeten. Natuurlijk heb ik bij het kaarsje ook Rob’s steen neergelegd, een bijzonder en emotioneel moment.

 

De laatste kilometers waren echt hels, maar samen met mijn skattie ben ik over de finish gegaan waar de rest van ons geweldige team stond te juichen. Dat maakt alles goed. Tranen van blijdschap en trots, gevolgd door een welverdiende medaille en een geweldig feest op het plein van Bormio. Een dag vol emoties, herinneringen en weer een onvergetelijke ervaring!”

 

  

 

 

Staat jouw keuze er niet bij? Vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan!

OFFERTE
OFFERTE

Goed om te weten

  • Gratis en blanco bezorgd
  • Spoedlevering mogelijk
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Persoonlijke service

ONZE BETAALMETHODES

  • drukwerkmax
  • drukwerkmax
  • drukwerkmax
  • drukwerkmax
  • drukwerkmax
  • drukwerkmax
  • drukwerkmax
  • drukwerkmax

En onze trouwe klanten kunnen op rekening bestellen